Vali Dağlı ve Rektör Ünal, Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü'nü Ziyaret Etti

Yazar: nazim.olmez | Tarih: 6 Mayıs 2021

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Üniversitenin Çarşamba ilçesinde bulunan Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü'nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyarette; Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Karagöz, Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Karacan ve diğer yetkililer hazır bulundu.

Vali Dağlı, Rektör Ünal ile birlikte; Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulunun yer aldığı kampüsün olanakları ve eksiklikleri üzerine yapılacak iş birliği çalışmalarında fikir alışverişinde bulundular.

Yetkililerden kampüsle ilgili bilgiler alan Vali Zülkif Dağlı, kampüsün, gerekli fiziki düzenlemelerin tamamlanmasıyla birlikte öğrenciler için güzel bir ortam sağlayacağını ifade etti.

“Kampüs kültürünü oluşturmayı istiyoruz”

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ise konuşmasında Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü'nün Üniversitenin ikinci büyük kampüsü olduğunu vurguladı. Rektör Ünal, Çarşamba ilçesinde başlatılan projelerle kampüs kültürü oluşturacak fiziki ortamı sağlamak amacında olduklarını söyledi. Böylelikle öğrencilerin her ihtiyacını karşılayabileceği, güvenli ortamda eğitim almasını ve kendilerini buraya ait hissetmesini sağlayacaklarını anlatan Rektör Ünal, bu başarıyı sağladıklarında ilçenin de kültürel ve sosyal anlamda gelişeceğini belirtti.

Rektör Ünal konuşmasında Üniversite öğrencilerinin ilçeye adaptasyonunu güçlendirmek amacıyla kütüphane ve sosyal faaliyetlerin olacağı yaşam merkezini hizmete açacaklarını vurguladı. Öğrencilere yeni alışkanlık kazandırmak için çeşitli kulüplerin de kurulması gerektiğini ifade eden Rektör Ünal, gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilerin zihinsel olarak duyumunu sağlayacak, kişilik gelişimlerine katkı sunacak projelerin geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.

omu_3150 omu_3148%20%281%29 omu_3153 omu_3157 omu_3170 omu_3187 omu_3198