Süngüsüyle Düşman Kaçırtan Bir Alay: 57. Alay

Yazar: | Tarih: 21 Mart 2018

Ondokuz Mayıs Üniversitesine (OMÜ) bir yıl süreyle emanet edilen 57. Piyade Alayı Sancağı’nın fakülte yüksekokul ve meslek yüksekokullarındaki veda turları bu hafta da Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu ve Terme Meslek Yüksekokulu ile devam etti.

Etkinlik kapsamında İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Karagöz Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda Çanakkale Savaşı’nda tarihe adını altın harflerle yazdıran 57. Piyade Alayı ile ilgili bir konferans verdi.
Konferansa; Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta Çarşamba Müftüsü Osman Kara öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

“57. Alay Sancağı’nın arka tarafından kelime-i tevhid bulunuyor”

Konuşmasına 57. Piyade Alayı’na ait sancak hakkında bilgi vererek devam eden Prof. Dr. Rıza Karagöz sözlerini şöyle sürdürdü: “Üst ve kenarlarında altın kaplı püskül bulunan kırmızı ipekten bir zemin üzerine altın kaplı iplerle işlenmiştir. Sancağın üst tarafına Osmanlı Sultanı 5. Mehmed’in tuğrası altın kaplı iple işlenmiştir. Arka tarafında ise kelime-i tevhid bulunmaktadır.” ifadelerine yer verdi.