Fakültemiz Öğrencilerinin Çarşamba Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumuna Ziyareti((20-21 Nisan 2017)

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüzün izinleri doğrultusunda; Çarşamba Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi öğrencileri, Yrd. Doc. Dr. Namık Kemal TOPÇU ile Araş. Gör. Ahmet Can YAZGI ve Araş. Gör. Merve KOCABIÇAK’ın koordinasyonunda iki grup halinde 20/04/2017 Perşembe günü , 21/04/2017 Cuma günü olmak üzere (toplam 80 kişi) Çarşamba A Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunu ziyaret ettiler. Bu ziyarete Kurum Müdür V. Engin SAKARYA, Kurum İdare Memuru Ergin TAŞCI ve Kurum Öğretmeni Bülent ALBAYRAK eşlik etti. Kurumun bütün kısımları dolaştırılarak gerekli bilgiler alındı. Özellikle öğrencilerin  meslek hayatlarında karşılaşacakları durumlar anlatıldı ve verecekleri kararlarda infaz kurumunun fiziki alanlarını görmelerinin daha faydalı olacağı kendilerine izah edildi. Konferans salonuna gelindiğinde Kurum Müdür V. Engin SAKARYA’nın hazırlamış olduğu slayt ile Çarşamba Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki faaliyetler ile diğer ceza infaz kurumları tanıtıldı. Hukuk Fakültesi öğrencilerinin sorularına Ceza İnfaz Kurumundan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Uğur BAHADIR tarafından büyük bir özveri ile cevaplar verildi.