Ezberleri Bozuyoruz (29-05-2012)

“Birlikte Ezberleri Bozuyoruz” Projesinin Finali Hukuk Fakültesinde Yapıldı
Çarşamba ilçesindeki birleştirilmiş sınıflı köy okullarındaki öğrencileri kapsayan öğrenilen bilgilerin ölçülmesi, yazma etkinlikleri, sosyal etkinliklere hazırlık, uygulama bahçesinde çalışmalar ve değerlendirme etkinliklerini içeren bir dizi faaliyetlerden oluşan “Birlikte Ezberleri Bozuyoruz” Projesi’nin kapanış programı 29 Mayıs Salı günü 19 Mayıs Üniversitesi Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi konferans salonunda yapıldı.
“Birlikte Ezberleri Bozuyoruz” Projesinin Finali Hukuk Fakültesinde Yapıldı

23 Nisan 2012 tarihinde 400’den fazla öğrencinin Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü işbirliği ile Bremen Mızıkacıları adlı müzikli oyunu izlemesinin sağlanmasıyla başlayan proje, öğrencilerin zihinsel edinimlerinin sosyal ortamda işbirliği içinde ölçülebilmesi amacıyla düzenlenen bilgi yarışmasının eleme turlarıyla devam etti.
15 Mayıs 2012 tarihinde Atatürk İlköğretim Okulu konferans salonunda eleme turları tamamlanan bilgi yarışmasının final turunda altı birleştirilmiş sınıflı okulumuzun öğrencileri yarıştı. Heyecanlı oldukları gözlenen öğrencilerden Bölmeçayır İlköğretim Okulu öğrencileri 11 soruya doğru cevap vererek birinci oldular. Kumköy İlköğretim Okulu ve Yukarı Eğercili İlköğretim Okulu öğrencileri de 10’ar soruyu doğru cevaplayarak ikinciliği ve üçüncülüğü paylaştılar. Dereceye giren ve finalde yarışmaya hak kazanan bütün öğrenciler hediyelerini İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Uysal, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik, Çarşamba PTT Müdürü İbrahim Danacı, Çarşamba SGK Müdürü Nail Van ve Çarşamba Kütüphane Müdürü Adnan Sezer’den aldılar. Projenin uygulanması sırasında desteklerinden dolayı Çarşamba Belediyesi, 19 Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Atatürk İlköğretim Okulu ve Aypa Taşımacılık Şirketi’ne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teşekkür plaketi verildi.
Öğrencilerin yaratıcı düşünme güçlerini farklı türlerde ifade ederek hazırladıkları gösterileri sunmalarının ardından, hukuk fakültesi dekanlık binasının bahçesinde ağaç diken çocuklar etkinlikler boyunca gönüllerince eğlendiler.
Projenin bütün faaliyetleriyle ilgili bilgi, fotoğraf ve videolara www.ezberler.tk sitesinden ulaşılabilmektedir.