Cezaevi Gezisi (30.04.2015)

Cezaevi Gezisi
19 Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. Sınıf öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Namık Kemal TOPÇU ile Araş. Gör. Zekiye Özlem ERSOY YILMAZ’ın koordinasyonunda ve Araş. Gör. Alahattin Şimşek’in de katılımıyla,  30 Nisan 2015 tarihinde Adalet Bakanlığı izni ile Çarşamba A Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunu ziyaret ettiler. Ziyarette öğrencilerin, kurumun fiziki yapısını gezerek cezaevinin yapısını görme fırsatları oldu. Daha sonra infaz kurumu konferans salonunda İnfaz Kurumu 2. Müdürü Engin SAKARYA tarafından öğrencilere ceza infaz kurumlarının işleyişi ve dünden bugüne ülkemizde bulunan ceza infaz kurumları hakkında bilgi verildi. Hükümlü ve tutukluları topluma kazandırmak, onları faydalı birer bireyler haline getirmek için yapılan eğitim ve sosyal kültürel faaliyetler hakkında sunumlar yapıldı. Daha sonra programa katılan Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Özgür YALÇIN tarafından öğrencilere, kurum işleyişi, adliye – ceza infaz kurumu ilişkileri ve mezuniyet sonrası meslekleri ile ilgili tecrübe ve bilgilerini paylaştıktan sonra program sona ermiştir.